Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig voor een complete roede?

U begint met de roede. Om een roede te kunnen ophangen heeft u steunen nodig. Wij hebben diverse steunen in ons assortiment. Als mooie afsluiting heeft u eindknoppen nodig. U kan kiezen voor een simpele einddop of juist een knop met details.

Ik twijfel over de kleur, kan ik monsters aanvragen?

Wanneer u twijfelt over de kleuren van onze gordijnroeden dan kunt u altijd gratis een monster aanvragen via de mail of met de bestelknop op de homepagina. Wij sturen u dan één of meerdere stukjes roede toe in de kleuren van uw voorkeur. Daarmee willen wij voorkomen dat u roeden bestelt die niet aan uw verwachtingen voldoen.

Tot welke lengte kan ik een roede bestellen?

Om verzend technische redenen worden gordijnroeden tot 265 cm aan één stuk geleverd. Grotere lengten (vanaf 266 cm) worden in twee delen geleverd met een verbindingsstuk. De verbinding is niet zichtbaar aangezien deze samenvalt in de steun. Wanneer u uw bestelling komt afhalen dan kunt tot een lengte van 3 meter aan een stuk bestellen.

Zijn de roeden massief?

De roeden zijn van staal. Deze zijn, nadat ze zijn gegalvaniseerd, gedompeld in een bad met vloeibaar metaal, bv. brons, rvs, messing, etc. De buitenlaag is brons of messing, maar om een stalen roede. De zwarte roeden zijn staal en daarna zwart gepoedercoat.

Welke maat roeden zijn er?

Onze gordijnroeden hebben de maat 19 mm of 28 mm. Ze zijn ook samen te combineren in onze duo systemen. Dit is handig als u zowel vitrage als overgordijnen wilt ophangen.

Kan ik de gordijnroede zelf op maat zagen?

Ja, dat kan. Onze gordijnroeden kunt u met een ijzerzaag of buizensnijder op maat maken.

Hoe bestel ik meerdere roeden?

Type de gewenste maat in cm en u kunt aangeven hoe vaak u die wilt. Zijn het verschillende maten? Dan kunt u elke roede met de gewenste maat los in het winkelmandje plaatsen.

Hoeveel ringen heb ik nodig?

Dat hangt in de eerste plaats af van uw gordijnen. In de meeste gevallen is dit 10 ringen per meter stof. Maar het is mogelijk dat u meer of minder plooien op een meter hebt. Dit varieert dus per gordijnsoort.

Ik heb een heel brede vensterbank, kan ik dan ook een roede gebruiken?

In dat geval kunt u steunen bestellen die aan het plafond bevestigd kunnen worden. Dit biedt u vrije plaatsing mogelijkheden.

Welke soorten steunen zijn er?

Wij hebben 3 soorten steunen in ons assortiment. Wij hebben wandsteunen, wand/plafondsteunen en in-de-dag steunen. Deze steunen zijn in verschillende designs leverbaar.

Wandsteunen kunt u enkel alleen aan de wand monteren. Dit omdat de steun waar de roede in valt deels open is. Onze wand/plafonsteunen zijn een dichte steun. Hierdoor kan deze steun zowel aan de wand als aan het plafond gemonteerd worden. Onze in-de-dag steunen gebruikt u zodra u de gordijnroeden precies tussen twee muren/wanden wilt plaatsen.

Zijn de steunen in te korten?

Een aantal wandsteunen zijn doormiddel van een ijzerzaagje in te korten. De maximale lengte zit rond de 19 cm en de minimaal lengte om in te korten is 5 cm. Wilt u het exact weten, zie dan onze productbeschrijving bij de steunen waarvan het mogelijk is.

In-de-dag steunen

Wilt u de roede tussen 2 muren of wanden plaatsten. Meet dan de strakke maat in-de-dag en haal het volgende eraf: bij een 28 mm roede -1,5 cm en bij een 19mm roede -1 cm. Dit is nodig in verband met het monteren van de roede. De strakke maat zal niet passen in combinatie met de steunen.

Hoeveel steunen heeft een roede nodig?

Wij gaan ervan uit dat bij roede tot ongeveer 2,25 meter 2 steunen voldoende zijn. Vanaf 2,25 meter raden wij 3 steunen aan. Wel kan meespelen of uw gordijnen zwaar van gewicht zijn of juist licht en of u van plan bent de gordijnen iedere dag te openen en sluiten.

Bij roeden met een lengte vanaf 2,65 m heeft u 3 steunen nodig aangezien wij die roede leveren in 2 delen.

Hoe weet u welke lengte gordijnroeden u nodig heeft?

Eerst bekijkt u de ruimte en situatie van de plek waar u een gordijnroede wilt plaatsen. Wilt u een roede over de gehele breedte van de muur. Of wilt u de roede alleen boven een raamkozijn. Het huis beslist wat nodig is. We hebben voor u een aantal tips voor het meten van de gordijnroeden.

Hoe lang moet een roede zijn?

U meet de lengte van uw raamkozijn en daarbij is het mooi als uw roede aan beide zijdes nog ongeveer 20 a 25 cm te laten uitkomen. Bij een kleiner raam kunt u denken aan 10 a 15 cm extra.

Vergeet de lengte van de eindknop niet bij uw berekening. Let er ook op dat het wel past tussen de eventuele muren en dat het mooi royaal overkomt.

Bestel uw roede precies op maat. U kunt bij ons op de centimeter aangeven welke lengte de gordijnroeden moet hebben.

Hoe meet ik een gordijnroede op?

Doormiddel met een metalen rolmaat die lang genoeg is om in een keer te meten. Meet minimaal twee maal om vergissingen te voorkomen.

Advies nodig?

Komt u er niet uit? Ons mag u altijd mailen met uw vragen. Wij streven ernaar om u zo snel mogelijk te beantwoorden. Of stuur ons een foto of tekening van de situatie waar de gordijnroeden moet komen.