Meten is Weten

Hoe weet u welke lengte gordijnroeden u nodig heeft?

Eerst bekijkt u de ruimte en situatie van de plek waar u een gordijnroede wilt plaatsen. Wilt u een roede over de gehele breedte van de muur. Of wilt u de roede alleen boven een raamkozijn. Het huis beslist wat nodig is. We hebben voor u een aantal tips voor het meten van de gordijnroeden.

Hoe lang moet een roede zijn?

U meet de lengte van uw raamkozijn en daarbij is het mooi als uw roede aan beide zijdes nog ongeveer 20 a 25 cm te laten uitkomen. Bij een kleiner raam kunt u denken aan 10 a 15 cm extra.

Vergeet de lengte van de eindknop niet bij uw berekening. Let er ook op dat het wel past tussen de eventuele muren en dat het mooi royaal overkomt.

Bestel uw roede precies op maat. U kunt bij ons op de centimeter aangeven welke lengte de gordijnroeden moet hebben.

In-de-dag steunen

Wilt u de roede tussen 2 muren of wanden plaatsten. Meet dan de strakke maat in-de-dag en haal het volgende eraf: bij een 28 mm roede -1,5 cm en bij een 19mm roede -1 cm. Dit is nodig in verband met het monteren van de roede. De strakke maat zal niet passen in combinatie met de steunen.

Hoeveel steunen heeft een roede nodig?

Wij gaan ervan uit dat bij roede tot ongeveer 2,25 meter 2 steunen voldoende zijn. Vanaf 2,25 meter raden wij 3 steunen aan. Wel kan meespelen of uw gordijnen zwaar van gewicht zijn of juist licht en of u van plan bent de gordijnen iedere dag te openen en sluiten.

Bij roeden met een lengte vanaf 2,65 m heeft u 3 steunen nodig aangezien wij die roede leveren in 2 delen.

Advies nodig?

Komt u er niet uit? Ons mag u altijd mailen met uw vragen. Wij streven ernaar om u zo snel mogelijk te beantwoorden. Of stuur ons een foto of tekening van de situatie waar de gordijnroeden moet komen.